Rad na daljinu (Remote) pomoću AnyDesk aplikacije

U situaciji kakva je danas, a često i u normalnim situacijama, potreban vam je alat pomoću kojega vam netko može pomoći u problemima koji se pojavljuju na vašem računalu ili vam jednostavno pokazati nešto što ne znate sami podesiti …

Koliko često vam se dogodilo da nešto trebate srediti na kompjuteru, a ne možete nikako objasniti nekome preko telefona što se događa, kako je došlo to toga, a naravno ni vi prema uputama programera ne znate točno što učiniti.

Zato postoji takozvani “rad na daljinu” ili “Remote rad“. To jednostavno znači da se programer može povezati direktno na vaše računalu kao da je fizički prisutan te odraditi što je potrebno ili vam pokazati “uživo” ono što ste pitali.

Aplikacija koja to omogućava je AnyDesk. Ona je besplatna te je može koristiti svako tko to želi ili ima potrebu.

Jednostavno idete na adresu: https://anydesk.com/en i kliknete na Free Download (for personal use). Ukoliko link ne radi (možda je promijenjena adresa preuzimanja) jednostavno u Google tražilicu upišete Anydesk i kliknete na link koji vam ponudi.

Nakon preuzimanja aplikaciju pokrenete na vašem kompjuteru. Nije potrebna nikakva instalacija, samo pokrenete i ista je spremna za upotrebu

U nekim slučajevima se pojavi dijaloški okvir koji od vas traži da dozvoljavate pokretanje aplikacije (li nešto slično). Jednostavno bez ikakvog straha kliknete na tipku “Allow” ili “Dozvoli” ako imate instaliranu Hrvatsku inačicu Windowsa.

Još malo pa smo pri kraju. Sada, kako ste vi onaj koji treba pomoć na kompjuteru, programeru na drugoj (udaljenoj) lokaciji morate dati identifikacijski broj vaše aplikacije pomoću kojega će se moči spojiti na vaš kompjuter.

Kako bi spajanje uspjelo morat ćete još i potvrditi da to želite, kada vas programer pozove – to je dodatna zaštita te bez te potvrde nitko nikada ne može na vaše računalo. Prijava je jednokratna i ne može se spojiti niti taj jedanput ukoliko nema potvrde s vaše strane.

Iznad ovoga teksta se nalaze fotografije kako bi vam još olakšali opisane radnje, a detaljne upute možete pratiti tijekom preuzimanja i pokretanja aplikacije.

I to je to – slobodno nam se obratite ukoliko vam je potrebna bilo kakva asistencija ili pomoć na kompjuteru ili nešto slično. Tehnologija to omogućava, zašto je ne iskoristiti, osobito u vrijeme kakvo je sada gdje se sve zapravo radi od doma.

Vaš Kreativ info Team