ZOOM – alat za video i web konferencije, webinare, sastanke, …

Ne možete u ured? Na terenu ste a imate hitni sastanak u firmi? Trebate održati predavanje ljudima na udaljenim lokacijama? I još bi mogli nabrojati slične situacije. ZOOM je rješenje za vas 🙂

ZOOM – trenutno najbolja i najviše korištena aplikacija u vrijeme kada svi radimo od doma. Kvalitetna slika, kvalitetan zvuk – to je ono najvažnije i ono što nas uvijek smeta kada slušamo Webinare ili imamo sastanak sa matičnom firmom koja je na nekoj drugoj lokaciji.

Smanjite putovanja iz ureda u ured, smanjite troškove dvorana za držanje prezentacija, snimite prezentacije te podijelite sa sudionicima OnLine, … ZOOM vam sve to omogućava.

Bilo da ste kod kuće na kompjuteru ili laptopu, ili ste negdje vani na terenu i imate samo mobitel. Uvijek možete biti na vezi sa svima. Možete organizirati hitni sastanak vrlo brzo – samo ga kreirate i pozovete ljude koji moraju biti prisutni – bez obzira gdje oni bili, mogu se odmah priključiti i sudjelovati 🙂

ZOOM možete koristiti kao aplikaciju koju instalirate na kompjuter ili preko bilo kojeg Web Browsera na bilo kojem uređaju.

Isprobajte, neće vam biti žao. Olakšajte si poslovanje i budite OnLine, osobito u vrijeme kada je to najpotrebnije.
Što sve možete u osnovnoj (Basic) besplatnoj verziji, a što u ostalim verzijama pogledajte na https://zoom.us/pricing

A kako ga koristiti?

Ako sami ne kreirate neke zahtjevne webinare ili sastanke/videopozive možete koristiti jednostavno besplatnu (Basic) verziju.

Na mail trebate zaprimiti poziv na webinar ili sastanak. Možda postoji i opcija da ga prihvatite i onda se on premjesti u vaš kalendar (ovisno koji alat koristite za kalendar – Outlook, Gmail, …). Ako ne onda jednostavno kliknete na link u mailu (pozivu) i otvori vam se sljedeće (slike su sa Chrome Browsera pa se možda malo razlikuju od vaših):

Kliknete na OPEN ZOOM i to je zapravo to. Odaberete još da ćete koristiti mikrofon na kompjuteru.

Ako vas traži da se prijavite (ulogirate) možete to učini sa Google accountom ili Facebook accountom, a najčešće nije potrebno.

Sretno 🙂

Vaš Kreativ info Team